Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Delegacija ODIHR-a boravila u Ministarstvu za zaštitu ljudskih i manjinskih prava

Objavljeno: 09.03.2009. 18:28 Autor: Naslovna strana
Danas je u Ministarstvu za zaštitu ljudskih i manjinskih prava održan sastanak sa delegacijom Posmatračke misije OSCE za parlamentarne izbore u Crnoj Gori, koju je predvodio šef misije Artis Pabriks.

U razgovoru sa ministrom Fuadom Nimanijem i njegovim pomoćnikom Sabahudinom Delićem, članovi delegacije su iskazali interesovanje za predizbornu atmosferu i sam proces vezan za predstojeće izbore. Posebna pažnja je bila usmjerena na učešće manjina u tom procesu, kao i način zastupljenosti manjina u Parlamentu Crne Gore.

Ministar Nimani je upoznao članove delegacije sa izbornim zakonodavstvom po kojem će biti sprovedeni izbori zakazani za 29. mart, naglasivši da Radna grupa Skupštine Crne Gore nije uspjela da usaglasi izborno zakonodavstvo sa Ustavom Crne Gore, kako bi se izbori realizovali po novom zakonu. Ministar je obavijstio članove delegacije i o načinu na koji će u budućem sazivu Parlamenta biti omogućeno učešće manjina, i ocijenio da je dosadašnji tok kampanje pokazao da u Crnoj Gori postoji demokratski ambijent i da će i ovi izbori proteći u fer i demokratskoj atmosferi.

U razgovorima je istaknuta dosadašnja dobra saradnja koju ima ovo Ministarstvo sa kancelarijom OSCE-a u Crnoj Gori, i zadovoljstvo što će i ovaj izborni proces pratiti posmatračka misija ODIHR-a.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?