Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar Fuad Nimani razgovarao sa stalnim koordinatorom Sistema Ujedinjenih nacija za Crnu Goru Aleksandrom Avanesovim

Objavljeno: 16.04.2009. 20:56 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Fuad Nimani i stalni koordinator Sistema Ujedinjenih nacija za Crnu Goru Aleksandar Avanesov razgovarali su danas o aktivnostima tog ministarstva u ovoj godini, posebno o planiranom usvajanju nekoliko značajnih zakonskih projekata. Ministar Nimani rekao je da je zadovoljan dinamikom implementacije strateških dokumenata Ministarstva, naročito Strategije manjinske politike i Strategije za poboljšanje položaja RAE populacije u Crnoj Gori.

Posebnu pažnju sagovornici su posvetili položaju RAE populacije i aktivnostima Vlade Crne Gore na planu ukupne socijalne integracije Roma u crnogorsko društvo. Nimani je istakao najznačajnije aktivnosti koje rezultiraju svakodnevnim poboljšanjem položaja RAE populacije, apelujući da se neka pitanja ne mogu riješiti bez aktivnog učešća međunarodnog faktora.

Avenesov je, ističući vidljive napore Vlade Crne Gore na planu zaštite i unaprjeđenja položaja manjina, naročito RAE populacije, naglasio ulogu svih međunarodnih faktora, a posebno cjelokupnog sistema Ujedinjenih nacija i obećao dalju saradnju sa Vladom na realizaciji zajedničkih projekata.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?