Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Ferhat Dinoša primio delegaciju Projekta za etničke odnose (PER) koju je predvodila predsjednica Livija Plaks

Objavljeno: 19.06.2009. 23:05 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Ferhat Dinoša primio je danas delegaciju Projekta za etničke odnose (PER) koju je predvodila predsjednica Livija Plaks.

Ministar Dinoša je istakao veliku ulogu koju je PER-a imao u domenu unaprjeđenja prava manjina u Crnoj Gori i sagovornike upoznao sa projektima koje ovo ministarstvo treba da ostvari u tekućoj godini, posebno apostrofirajući na model političkog predstavljanja manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica.

Dinoša je rekao da ima podršku relevantnih predstavnika manjina da se članovi 23 i 24 Zakona o manjinskim pravima i slobodama, koje je Ustavni sud Crne Gore proglasio neustavnim, vrate u postojeći zakon.

Ministar Dinoša i predsjednica PER-a Plaks izrazili spremnost da unaprijede saradnju između ovih institucija za dobrobit Crne Gore i njenih manjina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?