Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Dinosha-Maurad

Objavljeno: 07.07.2009. 18:23 Autor: Naslovna strana
Ministar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava Ferhat Dinosha primio je danas ambasadora Egipta Amal Maurad.

Izrazivši zadovoljstvo dolaskom ambasadorke Egipta u Crnu Goru i susretom sa njom, Ministar Dinosha je uvaženu gošću upoznao sa trenutnom situacijom ukupnih demokratskih procesa u Crnoj Gori, akcentirajući oblast poštovanja ljudskih i manjinskih prava, u svijetlu stremljenja crnogorskog društva ka evroatlanskim integrativnim procesima. On je, takođe, istakao ekonomsku i političku stabilnost crnogorskog društva i pozvao egipatske investitore na prisustvo u Crnoj Gori.

Upoznavši uvaženu gošću sa prisustvom, istina malog broja, građana Crne Gore egipćanske nacionalnosti, učesnici u razgovoru su se složili sa neophodnošću pojačane pažnje za što bolje uključivanje te populacije u crnogorsko društvo.

Ambasadorka Maurad je, pored konstatacije za potrebom još bolje saradnje dvije države, izrazila spremnost za stipendiranjem jednog broja studenata iz Crne Gore na nekom od univerziteta u Egiptu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?