Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić razgovarao sa predsjednikom Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori dr. Miroslavom Marićem

Objavljeno: 25.09.2009. 19:06 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić danas je razgovarao sa predsjednikom Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori dr. Miroslavom Marićem povodom nedavnog fizičkog napada na člana Hrvatskog savjeta u Crnoj Gori i člana Hrvatske građanske inicijative Vladimira Medovića iz Bara. Učesnici su u razgovoru oštro osudili ovaj nemili incident, apelujući na nadležne državne organe da što hitnije preduzmu sve neophodne aktivnosti na rasvjetljivanju ovog događaja i otkrivanju počinilaca.

Svaki događaj koji za pozadinu ima izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti veoma je opasan za svako društvo, a crnogorsko društvo pogotovu treba da se odlučno bori sa ovakvim slučajevima, jer je Crna Gora pokazala da i u najtežim situacijama znala da sačuva svoj unutrašnji mir i vjekovima građen multietnički i multikonfesionalni sklad.

Takođe, na isti način je osuđen i nemili događaj provokacija prema podgoričaninu Rizu Alkoviću.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?