Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović učestvovaće u radu Prvog sastanka Konsultativne grupe ministara i visokih predstavnika o upravljanju u oblasti životne sredine

Objavljeno: 26.06.2009. 19:06 Autor: Naslovna strana
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović učestvovaće u radu Prvog sastanka Konsultativne grupe ministara i visokih predstavnika o upravljanju u oblasti životne sredine na međunarodnom nivou, koji će biti održan 27. i 28. juna u Beogradu.

Sastanak organizuje Ministarstvo životne sredine i planiranja prostora Republike Srbije i Program UN za životnu sredinu (UNEP), u cilju otpočinjanja procesa reforme sistema upravljanja životnom sredinom na međunarodnom nivou. Na osnovu preporuka ministara i predstavnika država na visokom nivou, biće definisane smjernice i ciljevi za unapređenje efikasnosti sistema zaštite životne sredine, koordinaciju djelovanja odgovornih subjekata na međunarodnom i nacionalnom nivou, te sistem finansiranja u životnoj sredini.

Pored učešća na plenarnom dijelu zasijedanja, ministar Gvozdenović će imati više susreta sa predstavnicima međunarodnih organizacija i bilateralnih susreta, na kojima će razmijeniti mišljenja o predstojećem sastanku Strana ugovornica UN okvirne konvencije o klimatskim promjenama u Kopenhagenu. To će, istovremeno, biti prilika da učesnike sastanka upozna sa ciljevima i očekivanjima Konferencije, koja će biti održana u Crnoj Gori o održivom razvoju, u konteksktu klimatskih promjena.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?