Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Posjeta italijanskih privrednika iz sektora nekretnina i građevinarstva

Objavljeno: 29.06.2009. 23:00 Autor: Naslovna strana
Italijanski privrednici – članovi Confindustria Umbrija, zainteresovani za nekretnine i sektor građevinarstva u Crnoj Gori, susreli su se danas, 29.06.2009, sa predstavnicima Ministarstva uređenja prostora i zaštitu životne sredine u prostorijama Ministarstva. Sastanku je prisustvovao i Ministar za uredjenje prostora i zaštitu životne sredine Branimir Gvozdenović.

Pomoćnik ministra u Sektoru za izgradnju objekata Maja Velimirovic Petrovic i pomoćnik ministra za stambene poslove Marko Vujović su gostima iz Italije prezentovali Investicioni ambijent u Crnoj Gori, s akcentom na opšte karakteristike građevinarstva ali i neke konkretne projekte u turizmu i dijelu politike socijalnog stanovanja.

Ministar Branimir Gvozdenović je podsjetio goste na ostvarenu saradnju između Crne Gore i Italije i dao konkretne predloge za buduću saradnju kroz osnivanje Idustrijskog parka. Park bi predstavljao centar od 20 italijanskih firmi koje bi svoje poslovanje sprovodili po povoljnijim uslovima i na taj način doprijenili razvijanju Crne Gore kao investicione destinacije, a sve u skladu sa održivim razvojem Crne Gore.

Italijanski privrednici iskazali su interesovanje za mogućnosti koje pruža investicioni ambijent u Crnoj Gori, a poseba pažnja obratila se na pitanja: Da li je Vlada Crne Gore preduzela mjere koje se odnose na enegetsku efikasnost posebno u dijelu građenja i planove vezane za tu oblast; socijalno stanovanje i olakšice napravljene od strane države u politici stanovanja; sistem funkcionisanja zajedničkih firmi, mješovitog- crnogorsko- italijanskog kapitala i način funkcionisanja privatno-javnog partnerstva u Crnoj Gori; način sprovođenja Tendera za projekte od državnog interesa i procedure za dobijanje građevinske dozvole.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?