Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje:Akcija sađenja maslina na Rijeci Crnojevića

Objavljeno: 21.07.2009. 22:48 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo uredjenja prostora i zaštite životne sredine, Forum MNE i Centar za suptropske kulture Bar, sproveli su akciju sađenja sadnica maslina na Rijeci Crnojevića, u okviru aktuelne kampanje Ova zemlja nam je dom Crna Gora moj dio planete.

Akcija se održava kao dio medjunarodnog volonterskog radnog kampa pod nazivom Omladinski lideri kreatori zajednica, a koji organizuje Forum MNE uz finansijsku podršku britanske ambasade i Sid-a. Cilj kampa je promocija multikulturalizma, voloterizma, kao i važnosti očuvanja životne sredine. Kampu, i akciji prisustvovali su mladi volonteri iz Francuske, Belgije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Mladi ljudi su, pored akcije sadjenja, tokom kampa učestvovali i u brojnim aktivnostima sa ciljem dorinosa lokalnoj zajednici Rijeke Crnojevića koja se nalazi u okviru zahvata Nacionalnog parka Skadarsko jezero. Opšte je mišljenje mještana da imaju dobru saradnju i razumijevanje od strane Uprave Nacionalnog parka, a u toku su i pregovori vezani za niz budućih projekata. Takodje, mještani Rijeke Crnojevića iskazali su zahvalnost na današnjoj donaciji stabala maslina Ministarstvu uredjenja prostora i zaštite životne sredine, kao i opštini Tivat na pruženoj pomoći za uredjenje zelenih površina na trgu.

Na dogadjaju je zaključeno da saradnja se sa Nevladinim organizacijama uspješno sprovodi jer su one svojim dosadašnjim radom i uključivanjem u društveni život prepoznate kao svojevrstan most izmedju vlasti i gradjana, nezaobilazan su partner državnih organa i institucija, i imaju ključnu ulogu u društvu kao treći sektor, koji radi zajedno sa Vladom i biznis sektorom.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?