Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predstavnici IBI Group zadužene za plan za durmitorsko područje u posjeti Crnoj Gori

Objavljeno: 22.07.2009. 22:41 Autor: Naslovna strana
U prostorijama ministarstva za uredjenje prostora i zaštitu životne sredine održan je sastanak sa predstavnicima IBI Group, grupe koja, zajedno sa lokalnim partnerom CAU (Centar za arhitekturu i urbanizam Podgorica) radi na izradi Plana Posebne Namjene za Durmitorsko područje. Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstva, a predstavnicima IBI Group obratio se i ministar za uredjenje prostora i zaštitu životne sredine Branimir Gvozdenović.
Na sastanku je rečeno da prostor Durmitora predstavlja veliku razvojnu šansu kako za sjever Crne Gore tako i za čitavu državu, kao i da je osnovni cilj izrade ovog Plana stvaranje formalne i planske pretpostavke za osmišljen razvoj, organizaciju i uređenje prostora Durmitora u skladu sa osnovnim razvojnim opredjeljenjima i na principima održivog razvoja.

Ministar je istakao da je osnovni razlog za izradu i donošenje Plana je stvaranje uslova za razvoj Durmitorskog područja, zaštitu i očuvanja prirodnih dobara od izuzetnog nacionalnog značaja, drugih značajnih prirodnih resursa i posebnih prirodnih vrijednosti, kulturno-istorijskih dobara i drugih vrijednosti, kao i njihovo uređenje i korišćenje na principima održivog razvoja, a u tu svrhu je izdvojeno 950 000 i u najskorijem roku se očekuje potpisivanje ugovora.

IBI Group predstavlja drugu po redu u redu najvećih svjetskih kompanija po broju osoblja koje se bavi razradom kreativnih koncepata, i deveta u svijetu u oblasti arhitekture. Ova grupa strateški je locirana kroz Sjevernu Ameriku, Evropu, Srednji Istok i Aziju u 65 kancelarija. Takodje, ova grupa predstavlja multidisciplinarnu organizaciju koja nudi usluge na četiri nivoa: urbanizam, gradjevinske objekte (arhitektura, dizajn enterijera, elektro-inženjering...), transport i sisteme (informacione tehnoogije, obezbjedjenje objekata, kontrola saobraćaja, telekomunikacije...).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?