Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Oproštajna posjeta ambasadora Republike Turske Mehmet Murat Oguza

Objavljeno: 27.07.2009. 22:11 Autor: Naslovna strana
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović primio je danas, u prostorijama Ministarstva, u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske Mehmet Murat Oguza.

Ministar Gvozdenović se zahvalio ambasadoru Oguzu na velikoj posvećenosti promociji i podsticanju dobrih odnosa Crne Gore i Turske imajući u vidu konkretne rezultate koji su postignuti tokom njegovog rada u Crnoj Gori.

Zaključeno je da Turska za Crnu Goru predstavlja zemlju sa ozbiljnim potencijalom za razvoj partnerskog odnosa na svim poljima ekonomije kao i da je obostranim inicijativama, potpisanim sporazumima i državno-privrednim posjetama stvorena odlična institucionalna osnova za unaprijeđenje ekonomskih odnosa, te je realno očekivati više zajedničkih projekata u skorijoj budućnosti.

Tokom susreta razmijenjene su iskrene želje u budućem radu ističući nadu da će se dobra ekonomska saradnja dvije zemlje i dalje unaprijeđivati, a ambasador Oguz se zahvalio ministru Gvozdenoviću na intezivnoj saradnji u predhodnom periodu i doprinosu da se ekonomski odnosi dvije zemlje razvijaju u pravom smjeru.

Ministarstvo za ekonomski razvoj, na čijem čelu je bio ministar Gvozdenović, bilo je inicijator mnogih aktivnosti, kao i koordinator pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini dvije zemlje, potpisanog u novembru 2008. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?