Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Sastanak Podrgupe 27 za životnu sredinu

Objavljeno: 29.07.2009. 18:23 Autor: Naslovna strana
U utorak, 28. jula održan je sastanak Podrgupe 27 za životnu sredinu u okviru Grupe VII za evropske integracije čijim radom koordinira Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine. Sastankom je predsjedavao ministar Branimir Gvozdenović, a u radu grupe učestvovali su Siniša Stanković, rukovodilac GEI 7 za EU integracije, Jelena Knežević, koordinator podgrupe 27 i zamjenik rukovodioca GEI 7 i direktori institucija sa nadležnostima u oblasti zaštite životne sredine: Daliborka Pejović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Luka Mitrović, direktor Hidrometeorološkog zavoda; Danijela Šuković, zamjenik direktora Centra za ekotoksikološka ispitivanja; Dragan Marković, zamjenik direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom; Rade Gregović, direktor Javnog preduzeća Nacionalni parkovi; Ljubiša Perović, šef Kancelarije za održivi razvoj, Jadranka Vojinović, direktor Jedidinice za implementaciju projekata u oblasti životne sredine i komunalne infrastrukture.

Uz tehničku podršku članova Radne grupe zadužene za koordinaciju rada Podgrupe 27: Milena Kapa, zamjenik koordinatora, Suzana Miljević, sekretar, Brankica Cmiljanović, zamjenik sekretara, te predstavnika Ministrastva za evropske integracije, zaduženog za ovu oblast, pripremljen je pregled pitanja iz Upitnika koja se odnose na poglavlje 27 koji je razmotren na sastanku. U prisustvu predstavnika institucija i ostalih resora koji imaju nadležnosti za pojedina pitanja koja su navedena u ovom poglavlju Upitnika, utvrđena su odgovorna i lica učesnici za priprepremu svakog pojedinačnog odgovora. Istovremeno, utvrđeni su koordinatori za pripremu odgovora za pojedine podgrupe pitanja u okviru poglavlja 27: generalna politika, horizontalno zakonodavstvo, kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, kvalitet voda, zaštita prirode, industrijsko zagađenje, kontrola i uparvljanje rizicima, hemikalije, klimatske promjene, genetski modifikovani organizmi, buka i civilna zaštita.

Učesnici su takođe upoznati sa organizacijom i dinamikom procesa pripreme odgovora na upitnik u skladu sa Uputsvom koje je po tom osnovu usvojila Vlada Crne Gore.

Nacrt odgovora za poglavlje životne sredine biće pripremljen do 6 avgusta ove godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?