Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje : Posjeta ministra uredjenja prostora i zaštite životne sredine Branimira Gvozdenovića regionalnom vodovodu

Objavljeno: 19.08.2009. 19:13 Autor: Naslovna strana
Juče, 18. avgusta, ministar uređenja prostora i zaštite živtne sredine Branimir Gvozdenović posjetio je jedno od gradilišta regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje. U razgovoru sa inženjerima Štrabaga koji rade na podvdonom dijelu trase koja prolazi Skadarskim jezerom, ministar Gvozdenović se upoznao sa trenutnim stanjem i problemima sa kojima su suočeni Štrabag i od njegove strane angažovani izvođači radova. Tom prilikom je istaknuto da se privode kraju pripremne aktivnosti za serijsko zavrivanje cijevi i njihovo polaganje u rov na dnu jezera uz postojeći nasip na kojem se nalaze željeznička pruga i dio magistralnog putnog pravca koji vodi od željezničke stanice Zeta do Virpazara. Očekuje se da će radovi u punom obimu na ovoj dionici otpočeti do kraja sedmice.

Sa ministrom Gvozdenovićem, gradilište su posjetili pomoćnik ministra Siniša Stanković i predsjednik Odbora direktora Javnog preduzeća Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Miodrag Pejović kao i izvršni direktor ovog preduzeća Zoran Bošnjak.

Menadžment Javnog preduzeća upoznao je Ministra da je podvodna dionica, sa aspekta poštovanja zacrtanih rokova za završetak cjelkupnog cjevovoda, najrizičnija i da je stoga neophodno obezbijediti dodatne napore svih subjekata uključenih u izgradnji ove dionice kako bi se dogovorni rokovi ispoštovali. Realiyacija preostalih dionica na ovom izuzetno važnom i složenom infrastrukturnom objektu, koji predstavlja jednu od najvećih investicija ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu, odvija se dogovorenom dinamikom.

Očekuje se da će radovi na postavljanju cjevovoda, odnosno spajanje vodoizvorišta Bolje sestre sa krajnjim potrošačima u opštinima Herceg Novi, odnosno Bar, biti završeni do kraja ove godine. Planirano je da već početkom septembra mjeseca ove godine bude objavljen tender za izbor izvođača radova za preostalu dionicu od Bara do Ulcinja, čime će se stvoriti pretpostavke za kvalitetno vodosnabdijevanje potrošača u svim opštinama Crnogorskog primorja sa dodatnih 1200 litara u sekundi kvalitetne vode za piće. Na taj način biće dugoročno riješen problem kvalitetnog vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja tokom svih dvanaest mjeseci u godini.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?