Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan sastanak podgrupe 27 za životnu sredinu

Objavljeno: 03.09.2009. 22:49 Autor: Naslovna strana
Juče, 2. septembra, u prostorijama Uprave za kadrove održan je sastanak Podrgupe 27 za životnu sredinu kojom koordinira Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine.
Sastanku je predsjedavao ministar Branimir Gvozdenović, a cilj sastanka bio je razmatranje napretka ostvarenog u izradi odgovora na pitanja iz oblasti zaštite životne sredine.

U radu grupe pored koordinatora aktivnosti, učestvovali su i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine koja je nosilac velike grupe pitanja, kao i predstavnici drugih institucija kao što su Centar za ekotoksikološka istraživanja; Procon Jedinica za implementaciju projekata, i dr.

Koordinatori podgrupa pitanja sa nadležnostima u oblasti zaštite životne sredine su definisali status svakog pojedinačnog nacrta odgovora na pitanja iz Upitnika koja se odnose na generalnu politiku, horizontalno zakonodavstvo, kvalitet vazduha, upravljanje otpadom, kvalitet voda, zaštita prirode, industrijsko zagađenje, kontrola i upravljanje rizicima, hemikalije, klimatske promjene, genetski modifikovane organizme, buku i civilnu zaštitu.

Ministar Branimir Gvozdenović je nakon konstatacije da je veliki broj odgovora odrađen na zadovoljavajućem nivou, definisao dalje korake koje je potrebno preduzeti u cilju što bolje koordinacije aktivnosti za svako pojedinačno pitanje. Ministar je takođe istakao da rad na davanju odgovora nema samo za cilj popunjavanje Upitnika već je podjednako bitan i koristan i za državne institucije radi sticanja jasnijeg i boljeg presjeka situacije i problema koje moramo rješavati. Primjećeno je da postoji potreba za angažovanjem stručnih konsultanata i formiranja radnih grupa u određenim oblastima da bi se zadatak koji nam je povjeren od strane Evropske komisije odradio na kvalitetan način i u skladu sa očekivanjima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?