Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnik ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine Siniša Stanković učestvovao na 3. Svjetskoj konferenciji o klimi u Ženevi

Objavljeno: 04.09.2009. 19:35 Autor: Naslovna strana
U Ženevi je od 31. avgusta do 04. septembra, u organizaciji Svjetske meteorološke organizacije (WMO) i Švajcarske Konfederacije održana 3. Svjetska konferencija o klimi, koju je otvorio Generalni sekretar UN Ban Ki Mun. Učestvovalo je više državnika i veliki broj visokih zvaničnika, a Konferenciji je prisustvovalo više od 2500 stručnjaka za područje meteorologije iz cijeloga svijeta.

Konferencija u Ženevi predstavljala je uvod u Konferenciju o klimatskim promjenama koja će se u decembru održati u Kopenhagenu. Tada će biti donijeti važni zaključci na globalnom nivou o klimi.

Na segmentu visokog nivoa, u ime crnogorske delegacije, govorio je pomoćnik ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine Siniša Stanković. On je istakao značaj mjera koje su neophodne da bi, na na globalnom nivou, omogućile razvoj meteoroloških službi, čiji bi zadatak bio bolje predviđanje vremenskih uslova. U tom kontekstu, Vlada Crne Gore i relevantne državne institucije izražavaju spremnost da implementiraju obaveze definisane u završnom dokumentu 3. Svjetske konferencije o klimi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?