Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Indije Adžaja Svarupa

Objavljeno: 04.09.2009. 23:10 Autor: Naslovna strana
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Indije Adžaja Svarupa.

Ministar Gvozdenović i ambasador Svarup razmijenili su informacije o saradnji Crne Gore i Indije i konstatovali da je ta saradnja u prethodnom periodu bila na visokom nivou.

Abasador Svarup je istakao da je veliki doprinos toj saradnji dala posjeta ministra Gvozdenovića Indiji, čime su otvorene brojne mogućnosti za intenziviranje ekonomskih odnosa. Takođe, ambasador je naglasio da danas u Crnoj Gori posluju indijske kompanije u oblasti saobraćaja i nekretnina, kao i da se otvara prostor na polju filmske industrije.

Na sastanku je naglašno da je veoma značajan doprinos saradnji dvije zemlje dala i posjeta crnogorskih kompanija poslovnom sajmu u Indiji, te da su tom prilikom stvoreni uslovi za izvoz crnogorskih proizvoda u Indiju, prije svega prirodnih sokova i vina.

Sagovornici su se složili da bi otvaranje joint venture kompanije u oblasti farmaceutske industrije predstavljalo dobar osnov dalje saradnje.

Ministar Gvozdenović i ambasador Svarup razgovarali su i o mogućnosti unapređenja saradnje dvije zemlje u oblasti zaštite životne sredine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?