Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar uređenja prostora i zaštite životne Branimir Gvozdenović i izvršna direktorka RECa, g-đa Marta Szigerti Bonifert otvoriće konferenciju posvećenu održivom razvoju sliva rijeke Drine

Objavljeno: 15.09.2009. 20:14 Autor: Naslovna strana
Konferencija posvećena održivom razvoju sliva rijeke Drine, koju organizuje Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu (REC), otvoriće ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine u Vladi Crne Gore, g-din Branimir Gvozdenović i izvršna direktorka RECa, g-đa Marta Szigerti Bonifert. Konferencija ima za cilj da promoviše saradnju za jačanje prekograničnih aktivnosti za očuvanje basena rijeke Drine uz finansijsku pomoć nadležnih ministarstava Vlade Finske i Vlade Kraljevine Norveške, a kroz projekte: Jačanje kapaciteta lokalnih samouprava koje se nalaze u slivu rijeke Drine, opštine iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u oblastima racionalnog korišćenja i zaštite vodnih resursa i aktivnosti koji se odnose na zaštitu biodiverziteta u ovom područiju i Edukacija za održivi razvoj na Zapadnom Balkanu.
Prekogranična saradnja, lokalni razvoj, edukacija u oblastima održivog razvoja i upravljanja prirodnim resursima, teme REC-ovih projekata, su elementi neophodni za postizanje održivosti, kako pojedinačnih zemalja, tako i čitavog regiona, a sve u korist resursa čije odrzivo korišćenje poboljšava kvalitet života i utiče na održivi ekononski razvoj.
Konferencija koja je okupila predstavnike relevantnih Ministarstava Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore i predstavanike opština iz sliva rijeke Drine, održaće se u Hotelu Meastral, 16.septembra.2009.godine sa početkom u 9 30 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?