Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prezentacija „Golf –efekti na životnu sredinu i turizam u Crnoj Gori“

Objavljeno: 17.09.2009. 17:25 Autor: Naslovna strana
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović otvoriće prezentaciju „Golf – Efekti na životnu sredinu i turizam u Crnoj Gori“. Na prezentaciji će govoriti dr Michael Hurdžan, partner u američkoj Hurdzan / Fry Environmental Golf Design kompaniji, koja je lider u oblasti planiranja i projektovanja golf terena u svijetu. Prezentacija će biti održana u hotelu Premijer Apart od 10- 12 sati, a prezentaciji će prisustvovati i predstavnici ministarstava, opština, vladinih institucija vezanih za ovu oblast i predstavnici nevladinog sektora. Nakon prezentacije biće otvorena i diskusija.

Dr. Michael Hurdzan projektuje terene za golf već 35 godina i nakon 250 terena za golf na kojima je radio, Hurdzan je međunarodno priznati autoritet za ekološka pitanja vezana za golf terene. Godine 2007., dr. Hurdzan je dobio nagradu Donald Ross, najviše priznanje koje dodjeljuje američko Društvo arhitekata za golf terene. Dr. Hurdzan je dobio nagradu Donald A. Rossi od Udruženja graditelja golf terena Amerike za izuzetan doprinos svojoj profesiji, bio je „arhitekta godine“ u časopisu Golf World;” i izabran za isto priznanje (dva puta) od strane časopisa The Board Room. The International Network of Golf (Međunarodna mreža golfa) dodijelila je dr. Hurdzan i njegovom partneru Dana Fry-u priznanja iz te oblasti za Dostignuća u projektovanju golf terena za mnoge kreativne, pogodne za igru i ekološki osjetljive projekte.

Na prezentaciji će biti izložene generalne informacije vezane za izgradnju golf terena, čiji bi dugoročni efekti izgradnje mogli bi biti od izuzetnog značaja, odnosno, prvoklasni golf teren bi postao međunarodna destinacija za odmor, koja bi u godinama koje dolaze dovela značajan broj investitora i gostiju u zemlju, a hoteli bi tada imali još jedan element koji mogu da ponude gostima uz ostale usluge.

Predstavnici Hurdzan/Fry-a prezentovaće mogućnost da tereni budu projektovani sa povoljnom finansijskom konstrukcijom, a istovremeno tako da se u potpunosti očuva otvorena priroda za životinjski svijet, poveća vegetacija kojom se smanjuje dejstvo gasova sa efektom staklene bašte, spriječi erozija i skupljanje voda koje prirodno otiču.

Kompanija Hurdzan / Fry Environmental Golf Design osnovana 1957. lider je u oblasti planiranja i projektovanja golf terena u svijetu. Radi na četiri kontinenta, na projektima u J.Koreji, Tajlandu, Kostarici, Italiji, Francuskoj, Portugalu, Sicliji.

Prezentacija je otvorena za novinare.
Takodje, nakon prezentacije, novinari će moći uzeti izjave Ministra Branimira Gvozdenovića i Dr Michael Hurdzana.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?