Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava:Dodjela nagrada i Izložba radova pristiglih na Anketno programski konkurs za urbanističko-arhitektonsko uređenje kompleksa

Objavljeno: 08.10.2009. 18:26 Autor: Naslovna strana
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović otvoriće sjutra u Perjaničkom domu na Kruševcu, 09. oktobra 2009. godine u 20 časova, izložbu radova pristiglih na Anketno programski konkurs za urbanističko-arhitektonsko uređenje kompleksa brane Mratinje.

Konkurs je raspisalo Ministarstvo uredjenja prostora i zaštite životne sredine u saradnji sa EPCG i Savezom arhitekata Crne Gore. Konkurs ima za cilj sagledavanje mogućnosti i ideja za urbanističko - arhitektonsko uređenje objekta brane Mratinje i neposrednog okruženja Pivskog jezera i kanjona rijeke Pive, a na izložbi će svečano biti uručene nagrade.

Žiri je dodijelio sljedeće nagrade:

1.Nagrada-Radu pod autorskom šifrom "POE/PAT",u iznosu od :10.000,00 (deset hiljada eura) AUTOR: Ivanišin. Kabashi. Arhitekti d.o.o. Zagreb, Croatia

2.Nagrada-Radu pod šifrom "STAZA 11",u iznosu od 5.000,00 (pet hiljada eura) AUTOR: Srđan Tadić i Nebojša Adžić

Otkupe u iznosu od po 1.000,00 (hiljadu eura), radovima pod šifrom:

HE_P2009,AUTOR:Aleksandar Matić i Miloš Vasić i
Energy, Light and Liesure, AUTOR: Chapman&Taylor


Ministarstvo sve češće koristi institute urbanističkih i arhitektonskih međunarodnih konkursa za dobijanje najboljih urbanističkih ili arhitektonskih rješenja za najatraktivnije lokacije, kao što su npr: međunarodni konkurs za dobijanje plansko-konceptualnog rješenja Velike plaže u Ulcinju, međunarodni konkurs za dobijanje Idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja centra Bara, a namjera Ministarstva je da i na lokacijama koje su u fazi pripreme tendera, uvede sličnu praksu .
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?