Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Međunarodna konferencija Klimatske promjene i održivi razvoj u Jugoistočnoj Evropi i Mediteranskom regionu

Objavljeno: 15.10.2009. 21:08 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine Crne Gore i Ministarstvo za životnu sredinu Italije organizuju 16. i 17. oktobra 2009. Međunarodnu konferenciju pod nazivom Klimatske promjene i održivi razvoj u Jugoistočnoj Evropi i Mediteranskom regionu. Konferencija će biti održana u Hotelu Splendid u Bečićima i počeće sa radom u 09.00 sati.

Konferenciju, na kojoj će učestvavati 20-ak delegacija zemalja regiona Mediterana i Jugoistočne Evrope, kao i veliki broj predstavnika međunarodnih organizacija, državnih i lokalnih organa uprave i institucija nadležnih za životnu sredinu, energetiku, transport i poljoprivredu, otvoriće predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović.

Konferencija će biti dobra prilika za razmjenu znanja i iskustava, te identifikaciju modela za uspješno sprovođenje mjera adaptacije i prevencije u sektoru za turističko i prostorno planiranje. Namjera organizatora je da podstakne izgradnju partnerstva, kako bi se ojačali tehnički i finansijski kapaciteti za realizaciju mjera, u kontekstu regionalnih i nacionalnih prioriteta.

Na konferenciji će govoriti crnogorski ministri zaštite živote sredine i turizma Branimir Gvozdenović i Predrag Nenezić, njihove kolege iz Slovenije, Makedonije, Srbije i Alžira - Viktor Erjavec, Nexati Jakupi, Oliver Dulić i Chakib Khelil, državni sekretar italijansakog ministarstva za zaštitu životne sredine kopna i mora Roberto Menia, italijanski ambasador u Crnoj Gori Serđo Barbanti i drugi zvaničnici.

Učešće je potvrdilo i više od 300 učesnika, od kojih će preko 100 biti predstavnici država regiona i međunarodnih organizacija.
Za praćenje konferencije, akreditacije možete izvršiti kod portparola Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine Zoje Spahić (tel. 067-826-281). Do sada su se akreditovali ugledni regionalni mediji, poput B92, TV Nova, Gazeta Sqiptare i makedonski Dnevnik, kao i novinari italijanskih medija, među kojima su RAI i Il Sore 24 Ore.

Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine biće na usluzi medijima u vezi organizacije same konferencije, kao i intervjua sa učesnicima konferencije.

Agendu i detaljnije informacije o konferenciji možete naći na sajtu: www.ccsd-conference.me
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?