Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović na Šesnaestoj konferenciji strana ugovornica Konvencije o zaštiti morske sredine i priobalnog područja Sredozemlja u Maroku

Objavljeno: 02.11.2009. 19:01 Autor: Naslovna strana
Ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović predvodi Delegaciju Vlade Crne Gore na XVI konferenciji strana ugovornica Konvencije o zaštiti morske sredine i priobalnog područja Sredozemlja, koja će biti održana od 3-5. novembra u Marakešu, Maroko.
Ministar Gvozdenović će učestvovati u radu ministarskog segmenta koji je posvećen pitanjima adaptacije na klimatske promjene i upravljanju u oblasti zaštite životne sredine u regonu Mediterana. Na konferenciji se očekuje usvajanje Ministarske Deklaracije, kojom će se ukazati na urgentnost koordiniranog regionalnog odgovora na posljedice klimatskih promjena i nalaženja modaliteta za saradnju i partnerstvo, u cilju kontrolisanja rastućih pritisaka na životnu sredinu Sredozemnog mora. Ministar Gvozdenović će se susresti sa predstavnicima organizacija, čije je djelovanje od značaja za sprovođenje politike zaštite životne sredine mora i priobalnih područja.
Takođe, na ministarskom nivou će se razmtrati i Petogodišnji Program rada sa indikativnim budžetom za period 2010-2014. i dvogodišnjim budžetom za period 2010-2011, naročito u kontekstu potvrđivanja prioriteta i pravaca djelovanja Mediteranskog akcionog plana u predstojećem petogodišnjem periodu.
Na sastanku će biti razmotren i Predlog odluka kojima se regulišu pitanja od značaja za sprovođenje Konvencije o zaštiti mora i priobalnog područja, kao što su odluke koje se odnose na: uspostavljanje novih posebno zaštićenih vrsta, usvajanje programa rada za obalna i morska zaštićena područja Mediterana, upravljanje balastnim vodama, zaštitu Sredozemnog mora od zagađivanja iz kopnenih izvora, integrisano upravljanje hemikalijama, nadoknadu za štetu nastalu zagađivanjem životne sredine u Sredozemnom moru, primjenu indikatora uspješnosti implementacije Barselonske konvencije, kao i odluke kojima se utvrđuju pravila i procedure praćenja implementacije Konvencije i njenih Protokola i rad Mediteranske komisije za održivi razvoj.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?