Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava : Pres brifing na temu ''Festival investicija u sektoru nekretnina (FREI)''

Objavljeno: 03.11.2009. 22:01 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine organizuje u srijedu, 04. novembra 2009. godine, pres brifing i doručak sa novinarima na temu: Festival investicija u sektoru nekretnina (FREI), koji će se održati od 10-14 novembra u Budvi. Brifing i doručak sa novinarima održaće se u zgradi Maxim, Pres centar (prvi sprat), sa početkom u 11 sati.
Na brifingu će pomoćnik ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine Marko Vujović održati prezentaciju na temu - PPP i Housing, kao uvod u FREI manifestaciju. U razgovoru će učestvovati i pomoćnik ministra Branislav Gregović, koji će predstaviti svoj koncept pod nazivom Upravljanje prostorom u doba krize i izložbu nagrađenih radova. Konačno, predstavnik Kancelarije za projekte od posebnog značaja Ministarstva uređenja prostora i član organizacionog odbora FREI Rade Ljumović, prezentiraće koncepciju i strukturu sajma, kao i značaj koji takva manifestacija ima za Crnu Goru.
FREI 2009 je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj Real Estate investicija u zemljama regiona, čiji su programski nosioci Ministarstvo uređenja prostora i zaštite životne sredine i Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa kompanijom Biznis Link. FREI je namijenjen resornim reprezentima država SEE, RE investitorima i komercijalnim kompanijama, te predstavnicima medjunarodnih institucija i stručnoj javnosti.
Programski posmatrano, FREI se bazira na dvije osnovne forme: Ex-catedra i diskusioni sadržaji i Izložba (prezentacioni štandovi).
Na festivalu će se predstaviti najbolji svjetski stručnjaci iz oblasti arhitekture i turizma, zaštite životne sredine, održivog razvoja, kao i projekcije za budućnost za oblast Real Estatea, sa posebnim osvrtom na Crnu Goru i region. U sklopu festivala održaće se i tematske sesije vezane za posebne oblasti i projekte u real estate sektoru, i izložbe na kojima će biti predstavljena rješenja sa urbanističko-arhitektonskih konkursa za Veliku plažu, Branu Mratinje, zgradu Uprave za nekretnine i Akademiju umjetnosti na Cetinju. Cilj te multiudisciplinarne manifestacije je objedinjavanje ponude Crne Gore i regiona na jednom mjestu, susret ponude i tražnje, kao i prezentacija kapaciteta Crne Gore po svim segmentima, sa akcentom u oblasti nekretnina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?