Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Trećeg dana FREI 2009 predstavljene najveće investicije u Crnoj Gori i dodijeljene nagrade najboljima

Objavljeno: 13.11.2009. 22:41 Autor: Naslovna strana
Danas je, u okviru FREI Festivala u Miločeru, održana završna prezentacija kompanija, nekih od najvećih investitora u Crnoj Gori, koje su se predstavile kroz završni blok: Predstavimo!
Tokom sekcije prezentacija, međunarodna konsultantska kompanija SAVILLIS prikazala je svoj rad, predstavnici kompanije METROPOL DEVELOPMENT po prvi put predstavili su inovirani master-plan za ostrvo Sveti Marko, egipatska kompanija ORASCOM DEVELOPMENT prezentirala je koncept projekta na Luštici, a svoj rad predstavila je i kompanija ČELEBIĆ i RZUP (Republički zavod za urbanizam i projektovanje).

Nakon prezentacija, festival je zatvorio ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović koji je, u svojstvu predsjednika Organizacionog odbora FREI, istakao da je sajam ostvario cilj - prezentiranje ponude Crne Gore i regiona i jačanje veze između ponude i tražnje na tržištu nekretnina, pri čemu je programska selekcija bila izuzetno kvalitetna.

Na ceremoniji zatvaranja stručni odbor festivala uručio je nagrade. Grupna zahvalnica dodijeljena je predavačima: Majklu Hurdžanu - predstavniku renomirane kompanije Hurdžan Fry Environmental Design koja se bavi izgradnjom održivih golf terena, zatim prof. Borisu Podreki - arhitekti svjetskog glasa koji iza sebe ima više izuzetno uspješnih prijekata, Čarliju Hjudžsu - predsjedniku konsultantske kompanije Smart Futures specijalizovane za održivi razvoj i Čarlsu Westonu Bakeru - predstavniku kompanije Savillis, zbog izuzetno kvalitetnih ekspertskih izlaganja u okviru bloka pod nazivom TREBA ZNATI.

Kompanija Čelebić dobila je posebno priznanje za kvalitet kompanijske prezentacije.
Konsultantska kompanija SAVILLIS dobila je nagradu za visok kvalitet komunikacije sa učesnicima FREIa, a kompanija METROPOL za najsadržajniju projektnu prezentaciju, na kojoj je predstavljen inovirani master-plan za ostrvo Sveti Marko i homogenizacija projekta Sveti Marko sa ambijentalnim okvirima.

Kompanija CENTURY 21 dobila ja nagradu za izuzetan izložbeni nastup u okviru izložbene sekcije FREI-ja, gdje su se posjetioci mogli upoznati sa kompanijama i njihovim radom preko izložbenih štandova, dok je kompanija ADRIATIC MARINAS dobila glavno priznanje organizatora za najbolji kompanijski nastup.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?