Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović razgovarao sa predstavnicima Crvenog krsta

Objavljeno: 10.08.2009. 21:58 Autor: Naslovna strana
Predstavnici Crvenog krsta Crne Gore upoznali su ministra Numanovića sa prioritetnim aktivnostima koje u dijelu prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi i humaniratne djelatnosti sporovodi ova organizacija u partnerstvu sa državnim institucijama. Konstatovana je dobra saradnja i istaknuta potreba budućeg pospješivanja zajedničkih aktivnosti u cilju ostvarivanja kvalitetne funkcije Crvenog krsta.

Posebna pažnja je posvećena proširivanju saradnje Ministarstva rada i socijalnog staranja u dijelu realizacije humanitarne aktivnosti pogotovu na lokalnom nivou uspostavljanjem čvršće saradnje opštinskih organizacija Crvenog krsta i centara za socijalni rad.

Predstavnici Crvenog krsta su, takođe, upoznali ministra Numanovića o realizaciji projekta ,,Boravak roditelja i staratelja djece povrijeđenih u željezničkoj nesreći u Domu soliradnosti u Sutomoru kojim je predviđen boravak 140-oro djece i odraslih povrijeđenih u željezničkoj nesreći. Sredstava za raelizaciju projekata su obezbijeđena od konkursa za raspodjelu prihoda od igara na sreću a Ministarstvo rada i socijalnog staranja je za ove namjene opredijelilo 5.000,00 eura.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je podržalo aktivnost Crvenog krsta u obezbjeđivanju ljetovanja za dobrovoljne davaoce krvi u odmaralištu u Sutomoru sa 5.000,00 eura.

PR Služba
Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?