Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović primio predstavnike Saveza civilnih invalida rata Hrvatske

Objavljeno: 16.06.2009. 21:05 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović primio je danas predstavnike Saveza civilnih invalida rata Hrvatske, na zahtjev Saveza civilnih invalida rata Crne Gore.

Dogovarajući dalju saradnju Ministarstva sa savezima obje države, ministar Numanović je podsjetio da se od 1. januara 2004. godine u Crnoj Gori primjenjuje Zakon o boračkoj i invalidskoj zaštiti. Tim zakonom su obuhvaćena prava civilnih invalida rata, vojnih invalida, porodica palih boraca i materijalno neobezbijeđenih učesnika odgovarajućih ratova.

Numanović je istakao da je oblast koja reguliše boračku i invalidsku zaštitu na principima sistemskog karaktera kao u zemljama u okruženju, a visina i obim prava zavise od materijalnih mogućnosti države. On je kazao da je taj vid zaštite, uzimajući u obzir ukupan standard stanovništva u Crnoj Gori, na visokom nivou, te da nema posebnih ostupanja od statusa i položaja te populacije u zemljama u okruženju.

Predsjednik Saveza civilnih invalida rata Crne Gore Fadil Mučić izrazio je zadovoljstvo statusom civilnih invalida rata i saradnjom sa Ministarstvom.

Predsjednik Saveza civilnih invalida rata Hrvatske Franjo Sajko zahvalio se ministru rada i socijalnog staranja dr Suadu Numanoviću na prijemu i gostoprimstvu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?