Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović primio stalnog predstavnika UNDP i koordinatora sistema UN u Crnoj Gori Aleksandra Avanesova i šeficu Kancelarije UNICEF u Crnoj Gori Nolu Skiner

Objavljeno: 31.07.2009. 22:37 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović primio je danas stalnog predstavnika UNDP i koordinatora sistema UN u Crnoj Gori Aleksandra Avanesova i šeficu Kancelarije UNICEF u Crnoj Gori Nolu Skiner. Gosti su ministra Numanovića upoznali sa aktivnostima koje su do sada ove agencije podržavale u dijelu nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja i pohvalili posvećenost reformskim procesima u oblasti socijalne i dječije zaštite.

Na sastanku su dogovorene buduće zajedničke aktivnosti koje se odnose na uspostavljanje novog sistema socijalne i dječije zaštite, shodno usvojenim strateškim dokumentima, posebno u dijelu decentralizacije i deinstitucionalizacije, odnosno uspostavljanja različitih servisa namijenjenih podršci rizičnim kategorijama građana na lokalnom nivou. Istaknuta je potreba podrške programima koji će imati za cilj razvoj sjevernih opština u Crnoj Gori.

Predstavnici UN agencija su iskazali spremnost podrške Ministarstvu rada i socijalnog staranja u okviru njegovih nadležnosti, na putu evropskih integracija i uspostavljanju evropskih standarda.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?