Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Numanović - Jovović

Objavljeno: 04.08.2009. 23:43 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja, dr Suad Numanović primio je g-dina Igora Jovovića, u okviru priprema za njegovo stupanje na dužnost Ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji.

Tom prilikom, Ministar Numanović je upoznao g-dina Jovovića sa bilateralnom saradnjom Crne Gore i Republike Srbije, iz djelokruga nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja, sa posebnim osvrtom na Sporazum o socijalnom osiguranju između Republike Srbije i Crne Gore koji je potpisan u Beogradu 17. decembra 2006. godine, a stupio na snagu 1. januara 2008. kojim je uređena oblast socijalnog osiguranja između ove dvije države. Razgovarano je i o pitanju izbjeglica i interno raseljenih lica, kao i o stvaranju uslova za rješavanje njihovog pravnog statusa i mogućnosti povratka u zemlje porijekla.

Takođe, Ministar Numanović je razgovarao sa g-đom Draganom Šćepanović koja je odlukom Ministarstva inostranih poslova određena za III sekretara u Stalnoj misiji Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, u okviru njenih priprema za stupanje na dužnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?