Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan sastanak povodom nastavka realizacije projektaHarmonizacija i implementacija zakonske regulative u nadzornoj oblasti Inspekcije rada i Inspekcijske zaštite na radu sa EU aqcius

Objavljeno: 16.09.2009. 23:37 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović održao je danas sastanak sa predstavnicima Evropske Komisije u Crnoj Gori, Nikolom Bertolinijem i Evom Marijom Herms, kao i sa predstavnicima Ministarstva za evropske integracije.

Tema sastanka je bio nastavak realizacije projekta Harmonizacija i implementacija zakonske regulative u nadzornoj oblasti Inspekcije rada i Inspekcijske zaštite na radu sa EU aqcius, koje je ovo Ministarstvo kandidovalo za IPA 2009 i koji je od strane Evropske komisije usvojen krajem avgusta tekuće godine.

Kako su eksperati Ministarstva rada i socijalnog staranja započeli rad na izradi tog projekta 2007. godine, ministar Numanović je dao podršku njegovoj realizaciji i sugerisao predstavnicima Evropske komisije da mogu u potpunosti koristiti kapacitete Ministarstva.
Usvajanje projekta za Crnu Goru znači mogućnost korišćenja 1.380.000 eura pomoći koju je Evropska komisija opredijelila za Inspekciju rada Crne Gore, odnosno za harmonizaciju crnogorskog zakonodavstva sa pravnim tekovinama Evropske unije i efikasnu implementaciju zakona i podzakonskih akata kroz državnu upravu, obezbjeđujući strogu primjenu mjera i normativa zaštite na radu i stvaranje preduslova za implementaciju evropskih standarda, koji se odnose na zaštitu i zdravlje kao i standarde radnih odnosa.

Sredstva od tog projekta namijenjena su, pored navedenog, i za tehničko opremanje (kupovina komjutera, lap-topova i automobila), kako bi se tehnički i kadrovski ojačale Inspekcija rada i Inspekcija zaštite na radu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?