Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Delegacija Vlade Crne Gore na 60. zasjedanju Izvršnog komiteta (ExCom) Programa visokog komesara za izbjeglice (UNHCR-a) u Ženevi

Objavljeno: 25.09.2009. 21:17 Autor: Naslovna strana
Delegacija Vlade Crne Gore, na čelu sa ministrom rada i socijalnog staranja dr Suadom Numanovićem, učestvovaće na 60. zasjedanju Izvršnog komiteta (ExCom) Programa visokog komesara za izbjeglice (UNHCR-a), koje će se od 28. septembra do 02. oktobra održati u Ženevi.

Delegacija Crne Gore će se tokom učešća na zasjedanju, koje se svake godine održava u Ženevi, uz učešće svih država članica ExComa, sastati sa visokim komesarom UN-a za izbjeglice Antoniom Guterešom i ostalim visokim zvaničnicima UNHCR-a. Razgovaraće se o statusu raseljnih lica u Crnoj Gori, o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, o usvojenom Akcionom planu za rješavanje statusa raseljenih lica iz bivših jugoslovenskih republika i interno raseljenih lica sa Kosova koja borave u Crnoj Gori, preregistraciji interno raseljenih lica sa Kosova u Crnoj Gori, Sarajevskoj deklaraciji, sistemu azila u Crnoj Gori, kao i drugim aktuelnim temama.

Ministar dr Suad Numanović će na zasjedenju predstaviti dosadašnje i buduće aktivnosti, kao i rješenja koja je Crna Gora implementirala svih ovih godina za raseljeničku populaciju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?