Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAopštenje: Sastanak glavnog inspektora rada Anke Stojković sa predstavnicima Sindikata Prerade Aluminijuma

Objavljeno: 07.10.2009. 21:41 Autor: Naslovna strana
Glavni inspektor rada Crne Gore Anka Stojković održala je danas sastanak sa predstavnicima sindikata Prerade Aluminijuma, koji su je obavijestili da je poslovodsvtvo Prerade zaposlenima ponudilo Sporazum o prestanku radnog odnosa, u cilju relizacije Socijalno razvojnog programa, koji je Vlada Crne Gore ponudila radi rješavanja tehnoloških viškova KAP-a, Prerade, Kovačnice, FAK-a i Rudnika boksita.

Nakon uvida u tekst predmetnog Sporazuma, gospođa Stojković je konstatovala da određene odredbe Sporazuma nijesu u skladu sa Zakonom o radu Crne Gore.

Nakon tog sastanka, održan je odvojeni sastanak sa izvršnim direktorom Prerade Aluminijuma Dimitrijem Anikinim. Gospođa Stojković je ukazala gospodinu Anikinu na nepravilnosti koje sadrži ponuđeni Sporazum, i sugerisala da ga je potrebno revidirati.

Gospodin Anikin je rekao da se ne radi o konačnom dokumentu, već samo o Nacrtu, i izrazio spremnost za realizaciju Vladinog Socijalno razvojnog programa, te da kompletan postupak sporazumnog raskida radnog odnosa bude u skladu sa propisima države Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?