Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Obilježavanje 17. oktobra Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva

Objavljeno: 15.10.2009. 20:19 Autor: Naslovna strana
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva koji se obilježava 17. oktobra, ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović posjetiće u petak 16. oktobra u 11.00 sati romsko naselje Novi Riverside u Beranama. U naselju živi 27 porodica RAE populacije raseljenih sa Kosova, kojima će Ministarstvo rada i socijalnog staranja donirati drva za ogrijev.

Nakon posjete romskom naselju, ministar Numanović će u 12 sati obići Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Beranama, koji je u procesu izgradnje, a potom posjetiti porodicu Radojke Spasojević - samohrane majke sa 5-oro djece i osmočlanu porodicu Momira Raković koja živi u mjestu Lužac. Ministarsvo rada i socijalnog staranja će tim porodicama donirati građevinski material u vrijednosti od po 1.000,00, za adaptaciju stambenih objekata koji su u jako lošem stanju i u kojima je život tih porodica otežan.

Narednog dana (subota 17. oktobra) ministar Numanović će u selu Rasovo - opština Bijelo Polje, prisustvovati uručenju ključeva novoizgrađene kuće za porodicu Milića Božovića, koji je lice sa invaliditetom - slijepo lice. Izgradnja te kuće finansirana je putem donacije Vlade Crne Gore, Opštine Bijelo Polje koja je obezbijedila novac za kupovinu zemljišta, i donacija koje je prikupilo Udruženje slijepih čiji je član i gospodin Božović. Ovaj projekat je nazvan Solidarnost na dijelu, i jedinstven je primjer pomoći i izgradnje kuće putem donacija na ovakav način.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će porodici Božović donirati osnovno pokućstvo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?