Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Sporazuma o bilateralnoj saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i GIP Interantional - Agencije za međunarodnu saradnju Ministarstva rada, socijalnih odnosa, solidarnosti, porodice i grada

Objavljeno: 19.10.2009. 22:00 Autor: Naslovna strana
U utorak 20. oktobra 2009. godine biće potpisan Sporazum o bilateralnoj saradnji između Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i GIP Interantional - Agencije za međunarodnu saradnju Ministarstva rada, socijalnih odnosa, solidarnosti, porodice i grada Republike Francuske.

Osim opštih principa kojima su uslovljene aktivnosti GIP International, ovom saradnjom podsticaće se sprovođenje strateških ciljeva crnogorske vlade u oblasti rada, zapošljavanja i profesionalne obuke, kroz tehničku podršku za praćenje i olakšavanje strukturnih promjena koje zahtijeva nacionalno i međunarodno ekonomsko i socijalno okruženje.

Vlada Crne Gore je, kao glavni zadatak u toj oblasti, definisala reformu institucionalnih i administrativnih struktura zemlje, te uvođenje socijalne politike i zapošljavanja koje bi zemlji omogućilo da se suoči sa pritiscima konkurencije. Sprovođenje takve politike, čini sastavni dio intervencija predviđenih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, zaključenim između Evropske Unije i Crne Gore. Saradnja između Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Agencije za međunarodnu saradnju Ministarstva rada, socijalnih odnosa, solidarnosti, porodice i grada Republike Francuske predstavlja doprinos približavanju crnogorskog zakonodavstva i politike evropskim normama.

Do sada su implementirana dva takva programa saradnje. Prvi program potpisan je 2006. godine, drugi za period 2007-2008. godine, a ovaj treći za period 2009 2011. godine.

U ime francuske Agencije za međunarodnu saradnju, Sporazum će potpisati predsjednik GIP Internationala, Mišel Tjeri (Michel Thierry), a u ime Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore pomoćnik ministra za tržište rada i zapošljavanje Vladimir Radovanić. Potpisivanju će prisustvovati ambasador Republike Francuske u Crnoj Gori Bernar Garanše (Bernard Garancher).

Potpisivanje Sporazuma će biti obavljeno u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, u 10.00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?