Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za osnivanje i izgradnju objekta Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u Baru

Objavljeno: 29.10.2009. 19:10 Autor: Naslovna strana
Ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović potpisaće u petak, 30. oktobra, u Baru, Memorandum o razumijevanju za osnivanje i izgradnju objekta Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju. Memorandum će u ime Opštine Bar potpisati gradonačelnik Žarko Pavićević, a u ime JU Centra za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj direktor Slobodan Đonović.

Osnivanje mreže dnevnih centara za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju je u skladu sa Strategijom za integraciju osoba sa invaliditetom za period 2008 2016. godine koju je usvojila Vlada Crne Gore. Prvi ovakav dnevni centar otvoren je u Bijelom Polju. Uskoro će početi sa radom dnevni centar u Nikšiću, a u završnoj je fazi izgradnja objekata dnevnih centara u Beranama i Pljevljima, koji će početi sa radom tokom sljedeće godine. Osnivanje dnevnih centara doprinosi zaštiti djece i omladine sa smetnjama u razvoju, omogućava njihovu socijalizaciju i doprinosi pripremama za njihovo inkluzivno obrazovanje.

Memorandum će biti potpisan u Svečanoj sali Opštine Bar, u 14.00 sati, nakon čega će potpisnici dati izjave za medije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?