Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana konstitutivna sjednica Savjeta za prava djeteta

Objavljeno: 17.11.2009. 00:59 Autor: Naslovna strana
Danas je u Ministarsvu rada i socijalnog staranja održana konstitutivna sjednica Savjeta za prava djeteta.
Predsjedavajući Savjeta je ministar rada i socijalnog staranja dr Suad Numanović, a članovi Savjeta su: ministar finasija dr Igor Lukšić, ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović, ministar prosvjete i nauke prof.dr Sreten Škuletić, ministar pravde Miraš Radović, ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović, ministar kulture, sporta i medija Branislav Mićunović, direktor Zavoda za statistiku Radomir Đurović, direktor Centra za prava djeteta Rajka Perović i predstavnik javnog i kulturnog života Dragana Kršenković Brković.
Na sjednici je razmotran i usvojen Prijedlog poslovnika o radu Savjeta za prava djeteta.
Ministar Numanović je upoznao članove Savjeta sa planom obilježavanja 20- godišnjice od usvajanja Konvencije o pravima djeteta. On je kazao da je u saradnji sa UNICEF-om, Zavodu za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine uručena UN Konvencija o pravima djeteta, po prvi put u Crnoj Gori štampana na Brajevom pismu.
U četvrtak 19. novembra 2009. godine, u Kraljevskom pozorištu Zetski Dom u 18 sati, biće izvedena predstava Čarolija tišine, koju su pripremila djeca iz JU Zavod za rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora iz Kotora.
Ministarstvo rada i socijalnog staranja iniciralo je obilježavanje ovog jubileja u svim opštinama Crne Gore, tako što će u petak 20. novembra 2009. godine tačno u 12.00 sati, u svim opštinama biti izvedeni prigodni programi. Na početku svih programa biće pročitani određeni djelovi iz UN Konvencije o pravima djeteta.
U Podgorici će, osim programa u 12.00 sati, biti organizovan i prijem djece u Skupštini Crne Gore.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?