Aktivnosti Uprave policije - 20.11.2023.godine

Objavljeno: 21.11.2023. 13:51 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Tokom jučerašnjeg dana, na planu suzbijanja kriminaliteta, na teritoriji Crne Gore registrovano je: šest krivičnih djela (KD napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, KD ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, KD ugrožavanje sigurnosti, KD teške krađe, 2 KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG), što je za rezultat imalo oduzimanje oružja, pet lica lišeno je slobode, jedno lice po rješenju ODT-a je zadržano, podneseno je 16 krivičnih prijava i dva posebna izvještaja.

Policijski službenici OB Budva lišili su slobode jedno lice, zbog osnovane sumnje da je počinio KD napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 376 KZ CG, kao i jedno lice, zbog osnovane sumnje da je počinio KD ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG.

U Tivtu je slobode lišeno lice za kojim je raspisana potraga od strane OB Kotor, zbog osnovane sumnje da je počinio KD nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz čl.220 KZ CG, nakon čega je predat OB Kotor, gdje će biti sproveden u ODT u Kotoru, na dalju nadležnost i postupanje.

Tivatska policija lišila je slobode i jedno lice iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 403 KZ CG. Postupajući po naredbi nadležnog suda tivatska policija je izvršila pretrese stana i drugih protorija koje koristi ovo lice i tom prilikom je pronašla i oduzela 11,2 kg eksploziva i 238 komada detonatorskih kapisli. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden u ODT.

Policijski službenici OB Pljevlja slobode su lišili jedno lice zbog osnovane sumnje da je počinio KD teška krađa iz čl. 240 KZ CG, u vezi sa čl. 25 istog Zakonika. Imenovani je u noći zmeđu 15. i 16.11. izvršio provalnu krađu u STR Pliješ i iz unutrašnjosti objekta otuđio razne vrste cigareta u iznosu od 5.813,70 eura, kao i sitan novac u iznosu od oko 80,00 eura. Uz krivičnu prijavu sproveden je ODT u Pljevljima.

Prethodnog dana na području Crne Gore registrovana su tri prekršaja JRM (drsko ponašanje, ometanje i omalovažavanje policijskog službenika i prijetnja) i dva lica lišena su slobode.

Jedno lice iz Podgorice lišeno je slobode zbog prekršaja iz čl.11 Zakona o JRM počinjenog na štetu službenika Stanice policije za JRM OB Podgorica, i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priveden Sudu za prekršaje u Podgorici.

Takođe, u Podgorici je lišeno slobode lice zbog počinjenog prekršaja iz čl.8 Zakona o JRM, koje je takođe uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden Sudu za prekršaje u Podgorici.

Osim toga, registrovano je i pet prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, povodom čega su tri lica lišena slobode. 

Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila teške i pet lake tjelesne povrede. Shodno čl. 166 Zakona o prekršajima i čl. 296 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, lišeno je slobode devet lica. 

Juče je na teritoriji opštine Kotor od strane policijskih službenika SGP izvedena lokalna akcija "Pojačana kontrola kretanja, rada i zakonitosti boravka stranih državljana".Tom prilikom utvrđene su nepravilnosti u odnosu na devet stranih državljanina, zbog čega je izdato i naplaćeno devet prekršajnih naloga.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?