Bečić: Očistićemo institucije od svih kompromitovanih lica i osiguraćemo stabilnost, prosperitet i pravni poredak naše zemlje

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade Crne Gore, sastao se sa ministarkom vanjskih poslova Rumunije, gospođom Luminitom Odobescu.

U razgovoru sa gospođom Luminitom Odobescu, ministarkom vanjskih poslova Rumunije, potpredsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Aleksa Bečić, izrazio je ne samo nepokolebljivu posvećenost Crne Gore svom spoljnopolitičkom kursu, već i njen čvrst evropski duh. "Evropski put Crne Gore je naš nacionalni imperativ," izjavio je Bečić, naglašavajući da je ovaj put ne samo nepovratan, već i suštinski važan za našu budućnost i napredak.

Potpredsjednik Bečić je dodatno istakao da deblokada pravosuđa predstavlja ključan prioritet nove vlasti. 

Odlučni smo da ostvarimo značajne korake u pravosudnom sistemu, čime ćemo potvrditi našu političku odgovornost i posvećenost građanima koji su nam ukazali povjerenje, rekao je on, naglašavajući odlučnost vlade u reformisanju pravosuđa.

U kontekstu Izvještaja Evropske komisije, sagovornici su izrazili optimizam u pogledu napretka Crne Gore na njenom putu ka EU. Potpredsjednik Bečić je naglasio da će Crna Gora nastaviti biti pouzdan partner svim susjedima na njihovom putu ka Evropskoj uniji.

Bečić je ponovio našu posvećenost spoljnopolitičkom kursu, sa posebnim naglaskom na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. "Nema mjesta za one koji rade protiv interesa Crne Gore," izjavio je on, potvrđujući odlučnost vlade u očuvanju integriteta i bezbjednosti države. 

Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije će biti snažna i beskompromisna, jer samo tako možemo očuvati stabilnost, prosperitet i pravni poredak naše zemlje, zaključio je Bečić.

Gospodin Bečić je dalje istakao: “Naša borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neće biti samo odlučna, već i snažna i beskompromisna. Očistićemo naše institucije od svih kompromitovanih lica i nećemo štedjeti napore da osiguramo stabilnost, prosperitet i pravni poredak Crne Gore. To je naša sveta dužnost prema našim građanima i našoj budućnosti”.

Ovaj susret visokih zvaničnika Crne Gore i Rumunije, koji je, pored ministarke vanjskih poslova Rumunije, gospođe Luminite Odobrescu i ambasadora Rumunije u Crnoj Gori, gospodina Viorela Ardeleanua, uključio i šeficu delegacije EU, Kristinu Oanu Popu, kao i ostale članove delegacije ministarstva vanjskih poslova Rumunije, bio je izuzetna prilika za produbljivanje međusobnog razumijevanja i jačanje bilateralnih veza.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?