Bratić na ministarskom SEECP forumu u Turskoj: Saradnjom do unapređenja oblasti sporta i položaja mladih

Objavljeno: 09.06.2021. 10:59 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, učestvuje na forumu ministara zaduženih za omladinu i sport zemalja članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (South East Europe Cooperation Process), koji se organizuje u Istanbulu, u Turskoj, koja je aktuelni predsjedavajući.

U pitanju je prvi ministarski sastanak zemalja članica SEECP foruma ove vrste, i održava se pod motom „Susjedi iz Jugoistočne Evrope zajedno u sportu“. Tokom sastanka, na konferenciji su se obratili svi ministri, a pozdravni govor je održao Mehmet Kasapoglu, ministar omladine i sporta Republike Turske, koji je uz prijatnu dobrodošlicu, apostrofirao značaj afirmacije sporta, solidarnosti i tolerancije. Istovremeno, Kasapoglu je govorio o potrebi intenziviranja saradnje u oblasti omladine i sporta, svih zemalja članica.

Ministarka Bratić je, uz zahvalnost na dobrodošlici, poručila da Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore daje podršku inicijativama ove vrste i da je Crna Gora spremna na saradnju u oblasti omladine i sporta.

„Vjerujem da je ovo sastanak putem koga ćemo doći do većeg broja ideja i mogućnosti da sarađujemo u narednom periodu. Takođe iskazujemo spremnost za saradnju i, ukoliko smatrate da možemo doprinijeti, zajedničko planiranje ili integraciju u neki od već tekućih projekata“, poručila je Bratić, koja je istovremeno iskazala zadovoljstvo zbog učešća u ovoj važnoj konferenciji, uz poruku da će Crna Gora posvećeno doprinositi SEECP programu.

Nakon sastanka, ministri su potpisali zajedničku deklaraciju o procesu saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?