Broker u Nikšiću neovlašćeno trgovao akcijama klijenata i stekao protivpravnu imovinsku korist od skoro 80.000 eura

Objavljeno: 14.01.2022. 13:47 Autor: Uprava policije

Službenici Uprave policije u Nikšiću su podnijeli krivičnu prijavu protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Nikšićka policija je postupala po prijavi deset oštećenih lica – klijenata u jednom investicionom društvu u Nikšiću, a u vezi nezakonite prodaje akcija privrednih društava u Crnoj Gori koje su bile u vlasništvu podnosilaca prijava, a koji su za navedeno saznali na osnovu neisplaćene pripadajuće dividende.

U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici su preduzeli niz aktivnosti i došli do sumnje da je M.Ž. izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na način što je, kao ovlašćeni broker u investicionom društvu, na tržištu kapitala,  nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) klijenata ovog društva, a sve bez naloga i njihovog znanja, te na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 78.300 eura.

M.Ž. se trenutno ne nalazi na teritoriji Crne Gore, te se u vezi toga preduzimaju aktivnosti kako bi osumnjičeni bio dostupan istražnim organima naše države.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?