Crna Gora i Egipat nastavljaju saradnju u duhu prijateljstva

Objavljeno: 02.07.2024. 06:08 Autor: Ministarstvo finansija

Ministar finansija Novica Vuković sa saradnicima, primio je u posjetu nerezidentnog Ambasadora Egipta za Crnu Goru, Mahmoud Afifia, kako bi razgovarali o saradnji dvije zemlje i potencijalima za jačanje partnerstva.

Vuković

Odnosi između Crne Gore i Arapske Republike Egipat, kako je na sastanku poručeno, tradicionalno se razvijaju u duhu prijateljstva i razumijevanja, zbog čega postoji obostrani interes da se i u ekonomskom pogledu stvore čvršće veze između dvije zemlje. U tom kontekstu, sagovornici su se osvrnuli na pripremu Sporazuma o ekonomskoj saradnji, koji je u finalnoj fazi, te ukazali na potrebu obnavljanja Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između dvije države.

Ambasador Hindam je istakao da se zemlja koju predstavlja rapidno razvija, te da Egipat značajne resurse ulaže u energetsku infrastrukturu, obovljive izvore i zelenu tranziciju, što će je pozicionirati kao energetsko čvorište tog regiona, te da sve veći broj egipatskih investitora potencijal za ulaganje vidi upravo u Crnoj Gori.

Vuković

Imajući u vidu da je i Vlada Crne Gore opredijeljena da investiranjem u prioritetne sektore razvoja doprinese ubrzanijem ekonomskom rastu, ministar Vuković je poručio da je svaki kredibilni partner dobrodošao u našu zemlju, te da će Vlada svojim politikama i mjerama stvarati atraktivan poslovni ambijent.

Sagovornici su zaključili da je današnji sastanak početak intenzivnije komunikacije na sve teme od obostranog interesa.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?