Dajana Perković

Državna sekretarka

Dajana Perković je rodjena 31.05.1989.  godine u Podgorici. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje je stekla u Podgorici.

Diplomirala je na Fakultetu za medjunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica. Nakon završenih osnovnih studija završila je specijalističke studije “Preduzetnička ekonomija” na smjeru Poslovna psihologija i menadžment.

  • Svoju profesionalnu karijeru započela je u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, u organizacionim jedinicama koje su se bavile koordinacijom fondova EU, na poziciji pripravnika preko programa Vlade za stručno osposobljavanje visokoškolaca. Nakon toga, iskustvo je sticala u privatnom sektoru, na poziciji istraživača, gdje se bavila sprovodjenjem istraživanja o ključnim društvenim i ekonomskim pitanjima od značaja za Crnu Goru. Od 2016. godine je radno angažovana u privrednom društvu Održavanje željezničkih voznih sredstava, na poziciji stručnog saradnika za ekonomske poslove, a od novembra 2020. godine je postala dio menadžmenta toga Društva, na poziciji Rukovodioca javnih nabavki.
  • Profesionalno se usavršavala u oblasti upravljanja i implementacije projekata finansiranim iz EU fondova, kao i u oblasti marketing menadžerstva. Licencirani je službenik za javne nabavke. Ima položen stručni ispit za rad u državnim organima..
  • Svoje devetogodišnje radno iskustvo koje je bilo i u oblasti ekonomije i prava nadograđivala je kako praktično kroz široki dijapazon poslova koje je obavljala tako i teoretski kroz nadogradnju svog obrazovanja. Učesnica je brojnih konferencija i seminara, kako domaćih tako i medjunarodnih.
  • Govori engleski jezik.

Kontakt

Dajana Perković

Državna sekretarka