Filipova bronza vrijedi zlata

Objavljeno: 08.09.2021. 12:30 Autor: Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

U skladu sa svojim imenom i rezultatima, crnogorski stonoteniser Filip Radović je dočekan na rodnom Cetinju. Ovaj mladić, zlatnog srca i lavovske snage, postavio je sebi  nebo kao granicu. Naime, uspjehom crnogorskog  stonotenisera, ispisana je nova sjajna stranica crnogorskog paraolimpijskog sporta.

Predstavnici Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava ugostili su i tom prilikom čestitali stonoteniseru Filpu Radoviću na osvojenoj bronzanoj medalji na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Državni sekretar Ministarstva, Bojan Božović istakao je da Ministarstvo poznaje odricanja koja sa sobom nosi  bavljenje sportom, naročito kada je u pitanju individualni sport, te da je ovaj rezultat za veliko poštovanje.

Predstavnica novoformiranog Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom, Aleksandra Popović kazala je da je izuzetna čast i priveligija sresti se sa šampionom crnogorskog sporta.

S obzirom na organizaciju u Tokiju, ni pandemija izazvana COVID 19 virusom, nije predstavljala prepreke da Filip i drugi sportisti dođu do medalja. Kako je naglasio naš sportista, organizacija je bila na olimpijskom nivou.

“Svi sportisti su bili spremni i što je najbitnije, ostali su zdravi uprkos pandemiji. U odličnoj sam formi i mišljenja sam da mogu još da napredujem, kako u fizičkom smislu, tako i u smislu same igre”, uvjeren je najbolji crnogorski paraolimpijac. On je naglasio da su njegova očekivanja usmjerena ka učešću na Evropsko i Svjetsko prvenstvo, ali i daljoj borbi za medalje.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, Igor Tomić je objasnio da je cijeli put priprema za takmičenje bio na visokom nivou i da svi moramo biti svjesni da je sami plasman na Paraolimpijske igre izuzetno težak, pa je samim tim FIlipova medalja još vrednija. 

Na kraju, predstavnici Ministarstva su kazali da će u narednom periodu ugostiti i ostale paraolimpijce i obećali dalju saradnju i jaču podršku u cilju afirmisanja mladih sportista.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/2 Foto: Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava
item.alt
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?