Gjeka - Redžepi:Uspostavljanje značajnijih bilateralnih odnosa između manjinskih zajednica

Objavljeno: 05.08.2022. 09:18 Autor: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Poštovanje i zaštita ljudskih i manjinska prava je od suštinskog značaja za dvije države koje žele pristupiti Evropskoj uniji, saopšteno je na sastanku ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Gjeka i Zamjenice premijera za manjinska pitanja i ljudska prava u Vladi Republike Kosovo, gospođe Emilije Redžepi, u okviru radne posjete Republici Kosovo.

U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi razmenjena su mišljenja iz više oblasti, sa posebnim akcentom na unapređenju prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, razmatrajući ključne mehanizme kontrole u realizovanju i njihovom ostvarivanju na svim nivoima državne administracije, kao što su obrazovanje, zapošljavanje, informisanje i zastupljenost u organima vlasti.

Gjeka - Redžepi

Između ostalog, razgovaralo se i o prekograničnoj saradnji između Republike Kosovo i Crne Gore, kao i otvaranju graničnog prelaza preko Čakora, te povezivanja Dečana i Plava, radi obostranog interesa građana.

Za naredni period dogovoreni su redovniji susreti radi realizacije planiranih aktivnosti i uspostavljanja značajnijih bilateralnih odnosa manjinskih zajednica obeju država.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?