JAVNI POZIV za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2022. godinu

Objavljeno: 23.03.2022. 07:09 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u skladu sa Agrobudžetom za 2022. godinu i budžetskim programom 2.1.13 – Podrška za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2022. godinu, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2022. godinu. Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Bliži kriterijumi i uslovi za ostvarivanje prava na podršku kroz ovaj Javni poziv i Zahtjev za dodjelu podrške objavljeni su na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (www.gov.me/mpsv).

Rok za dostavljanje zahtjeva za podršku po ovom Javnom pozivu počinje 23. marta 2022. godine i završava 30. aprila 2022. godine, odnosno dva dana nakon zatvaranja Javnog poziva.

Javni poziv će se završiti prije 30. aprila 2022. godine ukoliko ukupna visina podrške, na osnovu zahtjeva za dodjelu podrške, prevazilazi budžetom planirani godišnji iznos. Ministarstvo će u tom slučaju prekinuti dalju realizaciju mjere, obavijestiti poljoprivredne proizvođače i/ili proporcionalno smanjiti iznos sredstava podrške u odnosu na svaki pojedinačni zahtjev za dodjelu podrške.

 

Informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona 020-482-115.

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?