Krivokapić – Gerasimenko: Sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas

Objavljeno: 04.08.2022. 15:30 Autor: Ministarstvo vanjskih poslova

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Olega Gerasimenka. Uz čestitke povodom stupanja na dužnost, ministar Krivokapić poželio je Gerasimenku da se u našoj zemlji osjeća kao kod kuće.


Sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju odlične i prijateljske odnose, te da razvijaju saradnju u mnogim oblastima.


Na sastanku je prenijeta zahvalnost šefa ukrajinske diplomatije Dmitra Kulebe na pomoći Crne Gore toj zemlji, te ocijenjeno da Ukrajina visoko cijeni crnogorsku podršku.

Krivokapić - Gerasimenko

Podsjetivši da je Crna Gora u prethodnom periodu obezbijedila humanitarnu, finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini, te da je prva zemlja regiona koja je vratila svoju ambasadorku u Kijev, Krivokapić je prenio spremnost naše zemlje da nastavi da pruža pomoć Ukrajini.


Na toj liniji, Krivokapić je ponovio snažnu podršku Crne Gore ukrajinskoj nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i evropskoj budućnosti te zemlje, dodajući da sloboda Ukrajine predstavlja slobodu svih nas.


Šef crnogorske diplomatije upoznao je ambasadora Gerasimenka sa inicijativom da se u crnogorskoj Prijestonici Cetinju, gdje od početka ruske agresije traju protesti podrške Ukrajini, jedna ulica preimenuje u čast ukrajinskih heroja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?