Ministar Vuković se sastao sa šefom Kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori

Objavljeno: 15.11.2023. 10:00 Autor: Ministarstvo finansija

ebrd 2 novica vuković

„Neoophodno je osnažiti međuresorsku saradnju u cilju bolje koordinacije i proaktivnijeg pristupa investicionim i grantovima za tehničku podršku“- poručio je ministar finansija, Novica Vuković  na današnjem sastanku sa Remonom Zakariom, šefom Kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori.

Razgovarano je o aktuelnom statusu partnerskih projekata koje Crna Gora ima sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, a gospodin Zakaria upoznao je ministra sa prioritetnom listom iz ugla EBRD-a. Ministar Vuković ocijenio je dobrim što je većina krucijalnih projekata već prepoznata Nacrtom zakona o budžetu za narednu godinu, poručivši da će i drugi potencijalni programi  biti što hitnije razmotreni sa nadležnim ministarstvima, u kontekstu  finalizacije finansijske konstrukcije za narednu godinu.

Od 2007. godine EBRD je uložila kumulativno 800 miliona eura u 84 projekta u Crnoj Gori, od čega 23% za privatni sektor.

Partnerstvo Vlade Crne Gore i EBRD-a do sada je rezultiralo nizom uspješnih projekata, a prioritet u daljoj saradnji ostaće infrastrukturni projekti u energetici i saobraćaju, sa akcentom na energetsku efikasnost, ocijenjeno je na prvom sastanku ministra Vukovića i šefa  crnogorske Kancelarije EBRD-a, gospodina Zakarie.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?