Ministarka Bratić i ambasadorka Rajnke razgovarale o budućoj saradnji

Objavljeno: 13.05.2021. 10:38

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. dr Vesna Bratić, sastala se u ponedjeljak sa Nj. E. ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke. Teme radnog sastanka su bile naučno-tehnološka saradnja i saradnja u oblasti obrazovanja i kulture. 

Uz poruke dobrodošlice, ministarka Bratić je poručila da se raduje svakom susretu ovog tipa, istovremeno ocijenivši da bi jačanje saradnje u domenu naučno-tehnološkog razvoja bilo izuzetno značajno za Crnu Goru. „Ja sam više nego srećna što postoji zainteresovanost da se osnaži saradnja u ovoj oblasti“, kazala je ministarka istovremeno dodajući da bi bilo lijepo da se dodatno poboljšaju okolnosti i u sferi studija humanistike. 

Ambasadorka je govorila o značajnim projektima u oblasti obrazovanja koje podržava Ambasada, različitim načinima stipendiranja i odobravanju novih programa, ali i obnavljanju školske infrastrukture. Ministarka Bratić je zahvalila na velikoj pomoći Sjedinjenih Država Crnoj Gori posebno apostrofirajući cjevernu regiju naše zemlje, gdje je pomognuta izgradnja i rekonstrukcija velikog broja škola. 

Ambasadorka je takođe govorila o sistemskim izazovima u doba pandemije, naglasivši važnost primjene meritokratskog modela upravljanja u obrazovanju i drugim oblastima. 

Ministarka je, uz uvjerenje da je ovo samo jedan u nizu prijateljskih sastanaka i dobre saradnje, istakla da se nada nastavku dobrih odnosa i partnerstva.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?