Ministarka Injac sastala se sa ambasadorom Jukićem

Objavljeno: 21.07.2021. 15:33 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ministarka odbrane prof. dr Olivera Injac, sastala se sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

Ministarka Injac je izrazila zadovoljstvo prilikom za susret sa Ambasadorom Jukićem. Naglasila je da će Crna Gora, u svojstvu NATO članice, nastaviti da promoviše vrijednosti transatlantske porodice. Istakla je da Crna Gora, kao država koja je svoj put ka ostvarenju ovog važnog spoljnopolitičkog cilja trasirala kroz sveobuhvatne reforme sistema, ima poseban senzibilitet za napore i posvećenost koje BiH ulažu na tom istom putu, te da posebno cijeni posvećenost BiH vrijednostima Saveza.

U tom smislu ministarka je izrazila podršku evroatlantskim aspiracijama BiH, dodatno imajući u vidu da bi ostvarenje tog cilja bilo podsticaj za realizaciju članstva u EU. Naglasila je potrebu daljeg unapređenja postojećih dobrosusjedskih odnosa i kontinuiteta saradnje između dvije države.

Vlada Crne Gore - fotografija članka

Ministarka je izrazila uvjerenje da će bilateralna saradnja u domenu odbrane u narednom periodu, uprkos globalnoj pandemiji COVID-19, ostati intenzivna i produktivna. Injac je ovom prilikom iskazala zadovoljstvo saradnjom koja se odvija u okviru Centra za obuku za operacije podrške miru (PSOTC), sa kojim imamo dugogodišnju uspješnu saradnju. Ministarka je upouznala Ambasadora sa reformom u vojno diplomatskoj mreži Crne Gore i saopštila da će ubrzo biti imenovan izaslanik odbrane CG za BiH na nerezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Podgorici.

Ambasadror Jukić se zahvalio na dobrodošlici, potvrdivši dugogodišnje partnerstvo dvije  države i kvalitetne sveukupne bilateralne odnose. Ambasador je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom saradnjom dvije države i zahvalio se na podršci Crne Gore na evroatlantskom putu BiH. Ambasador Jukić se saglasio sa ministarkom Injac o činjenici da je jačanje regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa od ključnog značaja, kako za unapređenje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana. Ambasador je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Crna Gora imenovati izaslanika odbrane CG za BiH na nerezidentnoj osnovi, istakavši da je to još jedna potvda obostranih nastojanja za izdizanjem bilateralne saradnje dvije države na veći nivo.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?