Najava: Sjutra promocija multifunkcionalnog robotičkog sistema

Objavljeno: 22.11.2021. 14:54 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Promocija multifunkcionalnog robotičkog sistema, održaće se sjutra, 23. novembra 2021. godine u 11h, u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice, Bulevar Josipa Broza Tita br. 2.

Promociji će prisustvovati: Zoran Miljanić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Miodrag Bešović, v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a, Radomir Šćepanović, načelnik Direkcije za operativne poslove u Direktoratu za zaštitu i spašavanje MUP-a, koordinator projekta, Ingve Engstrom, šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Luka Zelioli, ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Veselko Grubišić, ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

Multifunkcionalni robotički sistem nabavljen je u okviru tematskog projekta “TO BE READY” –koji se finansira u okviru IPA INTERREG Programa prekogranične saradnje između Italije, Crne Gore i Albanije. Vrijednost robotičkog sistema je 949.502,40 €, a radi se o  specijalizovanom vidu opreme za višestruku namjenu za potrebe sistema zaštite i spašavanja.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?