Nastavak prijateljskih odnosa i dobre saradnje u oblasti zdravstva Crne Gore i Paletine

Objavljeno: 15.06.2022. 19:23 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Palestine u Crnoj Gori Rabija Al Hantoulija i tom prilikom je iskazano obostarno zadovoljstvo prijateljskim odnosima dvije države.

Ministar Šćekić je upoznao ambasadora Palestine sa prioritetnim projektima koje  Ministarstvo zdravlja u narednom periodu planira da realizuje, kako bi se krenulo u rešavanje nagomilanih problema, koji su, prema njegovom riječima, u velikoj mjeri ugrozili funkcionisanje i oslabili zdravstveni sistem. Cilj je, kako je kazao ministar zdravlja, vraćanje povjerenja u zdravstveni sistem i sigurnosti kod građana, za šta je potrebno prije svega napraviti dobre temelje, kao osnovu za izgradnju stabilnog, finansijski održivog zdravstvenog sistema, u kojem svi mogu da dobiju kvalitetnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu.

Ambasador Al Hantouli je naglasio da je njegova država spremna da pomogne unapređenju zdravstvenog sistema, posebno u oblasti edukacije ljekara i srednjeg medicinskog kadra u određenim specijalističkim granama medicine, ali i u ostalim segmentima koji su potrebni za podizanje nivoa kvaliteta zdravstvenih usluga.

Tokom sastanka bilo je riječi o mogućim invseticijama palestinskih renomiranih kompanija u infrastruktrne projekte u Crnoj Gori, koji bi doprinijeli kako unapređenju uslova u zdravstvenim ustanovama, ali i razvoju zdravstvenog turizma, čemu naša zemlja teži. Sagovornici su ocijenili da će buduće jačanje saradnje u oblasti zdravstva donijeti benefite i biti od obostrane koristi i za Crnu Goru i za Plaestinu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?