Njemačka će nastaviti da pruža podršku evropskom putu Crne Gore

Objavljeno: 17.11.2023. 07:15 Autor: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se sa otpravnikom poslova Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, dr Ralfom Reuschom i savjetnikom za socijalna pitanja u Ambasadi, Peer-om Krumrey.

Sagovornici su posebno istakli važnim stremljenja nove Vlade kada je u pitanju napredak u oblasti zapošljavanja i socijalnih politika i naglasili da će nastaviti da njeguju politički dijalog na visokom nivou.

Savezna Republika Njemačka je izuzetno važan spoljnopolitički partner koji kontinuirano podržava reformske i demokratske procese u Crnoj Gori, pomaže na političkom i ekspertskom nivou u procesu pregovora sa EU. Naša država čvrsto ostaje na proevropskom putu i  nastaviće da ispunjava obaveze iz poglavlja koja se odnose na članstvo. Očekuje nas naporan rad ali vjerujem da ćemo u okviru ovog četvorogodišnjeg perioda postati dio porodice evropskih naroda, kazala je ministarka Naida Nišić.

Njemačka će nastaviti da pruža podršku evropskom putu Crne Gore

Ohrabrujemo novu Vladu Crne Gore da iskoristi politički momentum i ubrza neophodne reforme na putu ka Evropskoj uniji, kazao je Chargé d'affaires Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori, dr Ralf Reusch, i najavio pomoć u oblasti politika rada i socijalnog staranja.

Njemačka će kao i do sada, pružati podršku u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, saopštili su dr Ralf Reusch, Chargé d'affaires Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori i savjetnik za socijalna pitanja u Ambasadi, gospodin Peer Krumrey, u razgovoru sa ministarkom rada i socijalnog staranja Naidom Nišić.

Predstavnici Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori istakli su značaj Berlinskog procesa koji, kako su kazali, ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

Na sastanku je bilo riječi o prioritetima 44. Vlade u oblasti zaštite radnih prava, jačanju kapaciteta institucija u oblasti posredovanja na trzistu rada, kao i daljim koracima u pravcu snaženja sadržajnih bilateralnih odnosa i unapređenja saradnje u ovoj oblasti.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?