Održan sastanak sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori, Nj.E. Đin Liu

Objavljeno: 24.04.2021. 08:49 Autor: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić, sastao se juče sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, Nj.E. Liu Đinom.


„Crna Gora i Narodna Republika Kina imaju tradicionalno dobre bilateralne odnose i ova Vlada je odlučna u svojoj namjeri da ih dodatno unaprijedi“ istakao je ministar Spajić.


Sagovornici su saglasni da je potrebno raditi na produbljivanju odnosa između dvije zemlje i da se saradnja treba proširiti i na druge oblasti, kao što je turizam. U tom cilju, Vlada Crne Gore podržava inicijativu Kine o međusobnom priznavanju potvrda o vakcinaciji protiv COVID-19.


„Narodna Republika Kina želi da bude partner Crne Gore, kao što je to bio slučaj i tokom prethodnih godina. Jedan od dokaza je i velika isporuka vakcina protiv korona virusa Sinofarm“ naglasio je ambasador, Nj.E. Liu.


Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Vlada Crne Gore su u prethodnom periodu imali veoma uspješne pregovore sa kineskom kompanijom CRBC i, kao rezultat tih pregovora, potpisan je Anex 6 ugovora o izgradnji prioritetne dionice autoputa. Izgradnja autoputa Bar - Boljare predstavlja izuzetno značajan infrastrukturni projekat za ukupnu crnogorsku privredu. Takođe, Ministarstvo je sa EXIM bankom postiglo dogovor o produžetku roka za povlačenje kreditnih sredstava iz ugovora o kreditu, koji je isticao 14. aprila.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/1
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?